"Het nieuwe museum ‘Liberation Garden’, dat geopend wordt in 2023,
neemt je mee in een spannend en meeslepend verhaal."

Tijdelijke expo Terra Mosana in gemeentehuis Leopoldsburg

Vanaf eind november 2021 kan je een kijkje komen nemen in de inkomhal van het gemeentehuis voor een kleine tijdelijke expo over het Europees erfgoedproject Terra Mosana.

Sinds 2017 is de gemeente Leopoldsburg partner van het Europees Interregproject ‘Terra Mosana’. Dit is een samenwerking tussen verschillende partners in de Euregio Maas-Rijn (o.a. Aken, Maastricht, Luik en Tongeren) op het vlak van digitalisering van cultureel erfgoed. Elke partner focust op een welbepaald thema dat bepalend is voor de identiteit van de regio. 

Voor Leopoldsburg is dat het verhaal van WO II en de bevrijding. Op die manier past dit project
ook binnen de ontwikkeling van het nieuwe museum Liberation Garden, dat in september 2022
de deuren zal openen.

Vanaf eind november 2021 kan je alvast een kijkje komen nemen in de inkomhal van het gemeentehuis voor een kleine tijdelijke expo over dit Europees project. Hier ontdek je de verhalen van onze Europese partners en wordt een klein tipje van de sluier opgelicht van ons nieuwe museum. De expo zal lopen tot februari 2022.

Vorige