"Het nieuwe museum ‘Liberation Garden’, dat geopend wordt op 6 mei 2023,
neemt je mee in een spannend en meeslepend verhaal."

Minister Brouns kondigt VLAIO-subsidies aan voor renovatie koetshuis bij Liberation Garden

In samenwerking met ‘De Profploeg’ – een team van experten die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling van handelskernen – heeft de gemeente Leopoldsburg in 2022 een subsidiedossier ingediend binnen het subsidieprogramma “aankoop en transformatie handelspanden en bedrijfsruimten in de kern”. Deze ondersteuning dient om het koetshuis aan de voorzijde van het WO II-museum Liberation Garden een nieuwe bestemming te geven.

Onlangs heeft minister Jo Brouns bekendgemaakt dat er vanuit de Vlaamse regering 84.226 euro wordt toegekend om dit project te realiseren. Het koetshuis zal in eerste instantie beperkt gerenoveerd worden, om op lange termijn omgevormd te worden tot een horecagelegenheid bij Liberation Garden. In de eerste fase zal het koetshuis fungeren als een functionele ruimte, om bv. een zomerbar te kunnen exploiteren.

Deze subsidie sluit aan bij een eerdere VLAIO-subsidie voor een thematische speelfortenroute die het nieuwe museum Liberation Garden zal verbinden met de handelskern en het station van Leopoldsburg. Hierdoor worden meer bezoekers en toeristen naar het handelscentrum van de gemeente getrokken, wat voor een boost moet zorgen voor de lokale economie.

 

Vorige